Drikke for din og jordas helse

I kaffen, i frokostgrøten, i smoothien eller bare som ren drikke. Plantebaserte drikker har aldri vært på flere norske tunger enn nå.


Text: Martin Kolden
Publisert: 07/03/2018

Å velge mer plantebasert handler ikke om at du må endre alt. Ønsker du å spise og drikke mer plantebasert betyr ikke det at du trenger å bytte kosthold totalt. Det handler om små valg som kan utgjøre forskjeller – som hva du har i kaffen, hva du har i frokostblandingen eller hvilken drikke du har i smoothien din.

Ikke flere begrensninger – flere muligheter

Å velge plantebaserte drikker fremfor melk fra dyr er ikke bare bra for jord og helse – det gir deg også langt flere muligheter.
Hva med soyadrikk med vaniljesmak i kaffen? Eller et glass kokosdrikk med sjokoladesmak? Soyadrikk i en cafe latte? Mandeldrikk i kjøleskapsgrøt eller i chai latte? Mulighetene er mange!

(FIGUR: Soyadrikk vs melk), Produksjon av plantebasert mat krever mindre ressurser. Her sammenlignes produksjon av Provamels soyadrikk og melk.

Betalingsmetoder


FraktalternativerOm Soma.no

På Soma.no finner du kosttilskudd, supermat og økolgiske matvarer, og naturlige kroppspleie-produkter. Vi har også masse oppskrifter, samt guider og artikler.© Soma.no / Netthandelsgruppen AS 2018, Org.nr. 913661001 MVA, Ryensvingen 9, 0680 Oslo, Norge