7 Supersmoothies – for en bedre fordøyelse

Frisk og energisk: Det er slik vi føler det når vi har en velfungerende fordøyelse. Det har seg nemlig slik at en sunn fordøyelse sikrer at kroppen tar til seg nødvendige næringsstoffer fra maten vi spiser og omgjør det til energi. I dette spiller riktig kosthold en viktig rolle. Ordtaket “du blir hva du spiser” eksisterer for en grunn. Hva vi putter i oss bestemmer i stor grad hva som skjer i magen vår.


Publisert: 20/06/2017

Lett å fordøye, bra for helsen

En enkel måte å få i seg masse næringsstoffer og samtidig være skånsom med tarmen, er en smoothie. En god smoothie kan være spekket med viktige proteiner, sunt fett, vitaminer, fiber, antioksidanter og mineraler. Det er det perfekte drivstoffet å starte dagen med. I tillegg smaker det fantastisk!

Syv dager, syv smoothier

Ingen dager er like, så hvorfor spise den samme slappe brødskiven til frokost hele uken? Variasjon er nøkkelen for å få i seg flest mulige næringsstoffer. Vi har derfor satt sammen syv ulike smoothier til deg i denne brosjyren, en smoothie for hver dag i uken. Å drikke en smoothie til frokost er en fantastik måte å starte dagen på. Er du klar til å begynne dagen med en deilig og næringsrik smoothie? Vi ønsker deg lykke til med å lage dine egne Molkosan Supersmoothier!

Steg-for-steg plan for smoothies
  • Velg frukt og grønnsaker - bruk minst to typer frukt og/ eller grønnsaker, som spinat, grønnkål, selleri, rødbeter, avokado, blåbær, banan og kiwi.
  • Gjør den lett å drikke - tilsett vann, kokosmelk, mandeldrikk eller freskpresset juice for å få en god konsistens på smoothien.
  • Hva er din favorittsmak? Urter, nøtter, søt frukt og naturlige smaksforsterkere gir overraskende smaksopplevelser. Honning, dadler, fiken, valnøtter, pistasj, revet kokos, vanilje.. Prøv deg frem!
  • En ekstra boost - tilsett Molkosan Fruit (med kalsium) for å styrke og forbedre fordøyelsen. Andre ingredienser er chiafrø, chlorella, spirulina, bipollen, kokosolje og linfrø.

Mandag

Tradisjonell supermat
Supermat? Er ikke det kun tilgjengelig i helsekost? Neida, nå finnes også supermat i dagligvare. Det er mye snakk om gojibær, men la oss ikke glemme de gode gamle klassikerene:

• Superfrukt: blåbær, kirsebær, skogsbær, bjørnebær, granateple.
• Supergrønnsaker: rødløk, hvitløk, sopp, paprika, kinakål, grønnkål og spinat

Tirsdag

Blomstrende kål!
Grønnkål. En hverdagslig grønnsak for oss, men en supertrend i USA. Grønnkål regnes som noe av det siste innen supermat. Den brukes til omtrent alt; smoothies, chips og supper. Dette er absolutt noe vi alle burde prøve da grønnkål er rik på vitaminer, men også en kilde til jern, antioksidanten vitamin C og kalsium. Kort oppsummert; grønnkål blomstrer! Men det visste vi jo allerede :)

Onsdag

Viva variasjon!
En smoothie er en enkel og velsmakende måte å ta til seg flere essensielle næringsstoffer. Trikset er variasjon! En spinatbasert smoothie hver dag kan være enkelt, men det er mange andre alternativer! For eksempel grønnkål, kinakål, selleri, neper, etc. Eksprimenter, miks og match!

Torsdag

Fredag

Dårlig immunforsvar?
Tilsett en spiseskje Echinaforce Hot Drink med svarthyll i smoothien. Echinaforce Hot Drink inneholder Echinacea som styrker immunforsvaret og hjelper ved forkjølelsessymptomer. Den smaker godt kun med varmt vann eller i smoothie.

Lørdag

Søndag

Tips til barna
Får du ikke barna til å spise nok grønnsaker? Hvorfor ikke lage smoothie sammen med de? Det er gøy og smaker godt! Smoothien har en mild smak, den er kremet og god takket være kokosmelken, og banan og kiwi gir den en søt smak.

Hemmeligheten bak din supersmoothie

Tilsett A.Vogel Molkosan Fruit for å gjøre supersmoothien komplett. Molkosan Fruit er en mysebasert drikke og en kilde til kalsium som bidrar til at fordøyelsesenzymene fungerer normalt. Kombinasjonen med granateple, aroniabær og stevia gir Molkosan Fruit en 100% naturlig og forfriskende søt og fruktig smak. Deilig i smoothie, mild mot magen. Og når fordøyelsessystemet ditt tikker og går som det skal, føler vi oss friske og fulle av energi. Skål for helsa!

Variasjon med Molkosan Fruit I tillegg til å være en god og nyttig ingrediens i en smoothie, er Molkosan Fruit en forfriskende drikk for seg selv. Tilsett 1 spiseskje Molkosan Fruit i et glass vann, frisk appelsin- eller eplejuice, eller rør det ganske enkelt inn i litt yoghurt.

A.Vogel Molkosan Fruit
  • Godt for fordøyelsen
  • Høyt innhold av L+ melkesyre
  • Økologisk konsentrert og fermentert myse
  • Deilig smak av granateple og aroniabær
  • Inneholder kalsium
  • Laktosefri og fri for sukker