10 tips til en litt grønnere ferie

Den mest miljøvennlige ferien man kan ha er å være hjemme, men staycation kan jo bli kjedelig i lengden. Greenfluencerne Anette og Susanne Bastviken fra Radical Broccoli deler derfor sine beste tips for å gjøre ferien mest mulig bærekraftig når du først skal på tur i sommer.

 

RADICAL BROCCOLI

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker å leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen deres, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.


Publisert: 19/06/2018

1. Ta bevisste reisevalg

Tenk gjennom effekten av dine valg før, under og etter turen. Dette gjelder alt fra flymat, til transport og til valg av reisemål.

2. Velg bosted med omhu

Hvis det lar seg gjøre økonomisk kan det være fordelaktig å se etter miljøvennlige hoteller som tar et miljøansvar – det har kommet så mange kule slike de siste årene.

3. Miljøvennlig transport

Det er vanskelig å finne gode alternativer til fly når man skal reise lengre distanser, men i løpet av turen kan man velge mer miljøvennlig transport som tog og buss hvis dette er tilgjengelig. Hvis du først skal ut å fly hjelper det å velge direkteruter – det er nemlig takeoff og landing som bruker mest drivstoff.

4. Ha med matpakke på reisen

Si nei takk til plastinnpakket flymat, og ha heller med egen matpakke. Du sparer både helsen og miljøet – og kanskje får du brukt det siste du har i kjøleskapet før du reiser.

5. Sett deg inn i det lokale avfalls- og resirkuleringssystemet

Mange land har ikke gode nok systemer, så man må bidra med den resirkuleringen man kan.

6. Stem med lommeboken din

Med dette mener vi at hver gang du bruker penger har du en liten innflytelse. Vil du støtte McDonalds eller den lokale restauranten med ferske råvarer slik at den går rundt?

7. Rydd en strand

Hiv deg utpå en strandrydding. Har du hørt om plogging? Ta med en pose ut på joggetur, og plukk med deg søppelet du finner langs veien.

8. Ha med egen vannflaske

Undersøk om du kan drikke springvannet der du skal, og ta eventuelt med deg en flaske med vannfilter.

9. Ta med eget sugerør og reisebestikk!

Det ser ganske fresht ut med ditt eget sugerør i kokosnøtten på stranden.

10. Kutt ned på kjøtt og melk

Det begynner å bli allmennkjent, men kutt ned på kjøtt og melkeforbruk som er svært ressurskrevende å produsere. Smak deg frem på de lokale fristelsene.

Og helt til slutt:

Reis mer i nærområdet. Dette er noe vi skal bli flinkere til. Oslo-sommeren skal nytes til det fulle!